Zuinigste pellet smoker grill
Prijs kwaliteitsverhouding de nummer 1 van Europa
BBQ pellets met het meeste rendement
Zeer zuinig in verbruik met optimale smaak sensatie

veelgestelde vragen

ik krijg de controller niet met mijn WI-FI verbonden

 

Download de laatste versie van Smarter Grill op playstore (android)  app store (Apple)

Bluetooth op uw telefoon/tablet aan staat

bij installeren van de APP alles toestaan

registreer met user name en password (minimaal 8 tekens)

het WI-FI netwerk 2,4 Ghz 

De bbq maximaal 2 minuten met stroom is voorzien( de controller is max. 2 minuten vindbaar voor connectie) bij twijfel even de stekker eruit en er weer in.

Het wachtwoord van de router maximaal 12 tekens heeft

houd de telefoon/tablet op maximaal 30 cm van de controller en wacht tot connect onder in het display rood wordt en druk dan op connect.

 

 

hoe kan ik het beste de pellet bbq uitzetten

Altijd met de on/off toets, NOOIT de stekker eruit trekken om uit te zetten belangrijk dat de shutdown functie zijn werk kan doen.

De deksel open zetten tot de ventilator stopt

 

het opstarten van de pelletbbq

De Eastwood en Goliath zijn door de dubbele wand bijzonder goed geisoleerd dat houd in dat de opstart temperatuur hoger kan oplopen dan de ingestelde temperatuur het beste is als je bijvoorbeeld de temperatuur in wil stellen op 150c deze eerst op 120c in te stellen en als deze rond deze temperatuur is pas op 150c instellen.

als je de bbq op bijvoorbeel op 300C wil instellen het beste eerst op 200c instellen dan op 250c als deze is bereikt op 300c instellen.

 

De bbq start als volgend op :

de eerste 6 minuten blijft de gloeier aan en worden voldoende pellets aangevoerd om een stabiel vuur te creëren na deze 6 minuten gaat het ingestelde programma (temperatuur) draaien

Er komt rook uit de hopperbak

Geen paniek het is niet de hopperbak die in brand staat maar een paar pellets die aan het eind van de pellet transportbuis zijn gaan smeulen en er trek is ontstaan richting de hopperbak.

Dit kan diverse oorzaken hebben een sterk vervuilde branderpot of de bbq uitgezet en niet de deksel open gezet dit is vooral belangrijk bij hoge temperaturen.

het beste te doen als er rook ut de hopperbak komt is de bbq aan zetten op ongeveer 150c en de deksel van de bbq openzetten.

het wormwiel zal pellets aanvoeren en de smeulende pellets naar de branderpot transporteren het kan soms 10 minuten duren(afhankelijk hoe lang de rook al uit de hopperbak kwam hoe langer hoe meer pellets aan het smeulen waren) als de rook uit de hopperbak verdwenen is kan je de bbq uitzetten(deksel open laten) of weer de gewenste temperatuur instellen dan uiteraard de deksel dicht.

 

Wat is en wat doet de eco stand(alleen WI-FI controller)

 

we hebben als enigste pelletbbq merk  deze unieke zuinige en stille stand deze werkt tussen 71c en 110c

deze treed automatisch in werking als je de temperatuur onder 110c instelt( 6 minuten na inschakeling ivm met opstarten van de bbq)

De ventilator gaat veel langzamer draaien en de pellet toevoer krijgt ook een zuiniger programma.

We hebben een programma ontwikkeld zodat we dit op een constante manier kunnen doen( de collega merken prober dit te bereiken met de ventilator diverse toerentallen te laten draaien waardoor er constant veel hoog/laag geluidsniveau is wat zeer onprettig is)

Doordat we het vuur in de branderpot zeer zachtjes laten brandenen bij aanvoer pellets laten smeulen, is het geluid minimaal en er wordt constant een mooie rook afgegeven zonder echt overheersend te zijn.

( de reden dat er geen overheersende rooksmaak komt ook door de hoge kwaliteit pellets die de juiste samenstelling hebben van de juiste mix) gebruik daarom onze smokey pellets.

Belangrijk om te weten voor elke pelletbbq gebruiker
 
 
Het verkeerd of niet opstarten van een pellet bbq heeft bijna altijd de oorzaak dat de brander pot niet schoon is gemaakt.
Ik zal in het kort de werking uitleggen van het opstarten.
Het gloei element gaat aan en er worden pellets in de branderpot getransporteerd, door verhitting van de pellets door het gloei element en lucht (zuurstof) die door de ventilator in de branderpot wordt geblazen ontbranden de pellelts.
nu gaat het fout!!
Als de branderpot gevuld is met as zodat het gloei element onder het as ligt, komen de pellets niet in aanraking met het gloei element dus ontbranden niet !!
De branderpot zal uiteindelijk na een aantal minuten worden gevuld met teveel pellets.
na een tijd zullen er toch pellets gaan smeulen omdat het gloei element door de as heen gaat gloeien, echter dan is er een overdaad aan pellets wat zich opgehoopt heeft waardoor er enorme rookontwikkeling ontstaat en onverbrande gassen!!
Uiteindelijk komt er toch een vlam omdat er nog steeds zuurstof in wordt geblazen en dan kunnen de onverbrande gassen vlam pakken waardoor er een grote steekvlam kan ontstaan en een korte tijde veel druk vrij komt dat zelfs de deksel op kan springen.
Dus controleer altijd alvorens u de pelletbbq aansteekt of de branderpot leeg is!!
 
Als het dus langer duurt als normaal alvorens er rook komt en als er daarna extreem veel rook komt DEKSEL OPEN ZETTEN en op off zetten.( dan worden geen pellets meer naar de branderpot getransporteerd en zullen de pellets gecontroleerd op branden.
 
Als alles is afgekoeld de branderpot schoonmaken waarna de bbq weer opgestart kan worden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Zuinigste pellet smoker grill
Prijs kwaliteitsverhouding de nummer 1 van Europa
BBQ pellets met het meeste rendement
Zeer zuinig in verbruik met optimale smaak sensatie