Zuinigste pellet smoker grill
Prijs kwaliteitsverhouding de nummer 1 van Europa
BBQ pellets met het meeste rendement
Zeer zuinig in verbruik met optimale smaak sensatie
Klantenservice

Waarom moet ik speciaal Smokey Pellets gebruiken?
Je moet natuurlijk helemaal niets, maar wij zouden het doen als wij jou waren! Smokey Pellets bevatten alles wat nodig is voor een uitzonderlijke barbecue pellet:

Speciaal geselecteerd hardhout
Hierin doen we geen consessies. Alleen de hoogste kwaliteit hardhout die beschikbaar is, vinden wij goed genoeg voor onze pellets. Zonder schors of andere toevoegingen. Zo kunnen we de beste smaak en kwaliteit voor jouw gerechten garanderen.

Lage vochtigheid
De vochtigheid van onze pellets is minder dan zes procent, waardoor ze extra goed branden en maximale hitte afgeven.

Extreme dichtheid
De pellets worden zo fijn geperst dat je ervan op aan kunt dat je profiteert van de langst mogelijke brandtijd.

Zichtbaar geen fijne stukjes
Open een zak Smokey Pellets en je zult hele stukjes fijn geperst hout vinden. Amper gruis of kleine stukjes, aangezien deze sneller verbanden en daardoor minder hitte afgeven.

Perfecte mixen
Onze smaken zijn gebaseerd op de recepten van professionele chef koks en samengesteld door wedstrijd barbecue teams met jarenlange ervaring.

Door al deze voordelen kun je langer en lekkerder barbecueën dan met vergelijkbare pellet soorten.  Smokey Pellets zijn tot wel dertig procent zuiniger in gebruik. Maar je moet het nog steeds zelf weten!

Worden er oliën gebruikt om smaken en geuren toe te voegen aan Smokey Pellets?
We kunnen je verzekeren dat dit niet het geval is. Sommige fabrikanten kiezen ervoor om kunstmatige bestanddelen toe te voegen aan een standaard houtsoort. Als deze pellets worden aangestoken wordt de geur van de gewenste houtsoort nagebootst. Deze is echter niet echt. Bij Smokey Bandit kun je ervan op aan dat we altijd de originele houtsoorten gebruiken, zonder toevoegingen. Zodat de smaak die je proeft ook echt, en honderd procent natuurlijk is.

Kan ik pellets voor in de kachel gebruiken op de barbecue?
Dit zouden we zeker niet aanraden. Aan dit soort pellets zijn vaak stoffen toegevoegd om beter te branden met het doel om een ruimte te verwarmen. Niet om eten te roken. Deze stoffen kunnen giftig zijn en schade toebrengen bij consumptie. Ze zullen hoe dan ook geen goed doen aan de smaak van je eten.

Maakt het echt een verschil welke smaak pellet ik gebruik?
Het lijkt misschien niet zoveel uit te maken, maar echte barbecue kenners weten beter. Ook al is het universeel bekend dat smaken verschillen, zo is ook aangetoond dat bepaalde smaken andere smaken kunnen versterken of teniet doen. Daarom adviseert Smokey Bandit welke smaken te gebruiken bij welk type gerecht. Dit advies is terug te vinden op iedere verpakking van de Smokey Pellets en gebaseerd op jarenlange ervaring van ervaren koks. Uiteraard is iedereen vrij hier naar eigen smaak mee te variëren of pellet flavors naar persoonlijke smaak te combineren.

Hoe kan ik Smokey Pellets het beste bewaren?
Voor het beste resultaat raden we je aan je Smokey Pellets droog te bewaren. Bij voorkeur binnenshuis. Dus niet in een garage of schuurtje, waar het doorgaans nog enigszins vochtig kan zijn. Vocht tast de kwaliteit van de pellets aan, waardoor ze minder goed of minder lang zullen branden. We produceren de Smokey Pallet niet voor niets extreem droog en compact om jou de beste barbecue ervaring te geven. Als een zak eenmaal geopend is, kun je deze het beste bewaren in een afgesloten en luchtdichte pot, doos of trommel.

Heb je zelf een vraag? Laat het ons weten. We zullen je zo snel mogelijk van een antwoord voorzien.

 

 

Uitleg controller

 

We krijgen soms nog vragen over het opstarten en uitzetten van THE LUMBERjACK.
daarom hier een korte uitleg.

Opstarten: ALTIJD op de smoke stand, de controller is zo gemaakt dat hij het gloei element die de pellets aansteekt alleen op die stand 4 minuten aanstuurt , anders ander zou bij elke temperatuur switch het gloei element opnieuw aansturen wat onnodig extra stroom kost.

Het beste is deze +/- 5 minuten op deze stand te laten staan (je ziet dan dat de pellets goed branden) daarna kan je elke gewenste temperatuurstand kiezen .

Uitschakelen: De schakelaar naar "SHUT DOWN" draaien.
het display en pellet toevoer schakelen dan uit, je hoort dan nog 10 minuten de ventilator draaien dit om de branderpot leeg te branden.

Dus NIET de stekker eruit trekken of de schakelaar op 0 zetten.

Dit pas na 10 minuten als de ventilator is gestopt!!

Dit staat ook in de handleiding en aan de binnenzijde van de hopper deksel.

Mochten er nog vragen zijn stel gerust uw vragen.

Veel succes.

 

 

Uitleg "minimale" onderhoud

De branderpot

Vandaag wil graag iets uitleggen over het "minimale" maar zeker belangrijk onderhoud van THE LUMBERACK om deze goed te laten functioneren.

De branderpot:

Het is belangrijk om deze regelmatig uit te zuigen, het gebeurt vaker dat men deze niet of nauwelijks schoonmaakt.

Zie de afbeelding van een Lumberjack waarvan de temperatuur inzakte en weer enorm opliep en zelfs de hopper bak begon te roken.

Op deze manier is er geen branderpot meer omdat deze geheel gevuld is met as.

Er blijft ongeveer 1 a 2 % as over dus als je 10 kg pellets hebt opgebrand blijft er 100 a 200 gram as over, daarmee zit het brander potje echt wel vol!!

De pellets vallen op het as en de vuurhaard ligt gelijk met de oger (wormwiel dat de pellets aanvoert) dus de pellets beginnen ongecontroleerd in de oger te branden met als resultaat dat de rook naar binnen slaat naar de hopper bak.

Dit is heel makkelijk te voorkomen om de branderpot regelmatig te reinigen, bij voorkeur elke keer dat je hem opnieuw opstart, dan is deze zeker afgekoeld en begin je altijd met mooi vuurtje.

Ook heel belangrijk om de juiste pellets te gebruiken, met de originele Smokey pellets ben je zeker van een optimaal rendement.

Zo ben je zeker van een goed werkende LUMBERJACK

TIP: Probeer onze Gourmet blend,
deze mix van Eiken,kersen en pecan geeft een zeer verfijnde rook af.

Zuinigste pellet smoker grill
Prijs kwaliteitsverhouding de nummer 1 van Europa
BBQ pellets met het meeste rendement
Zeer zuinig in verbruik met optimale smaak sensatie